Schooltijden en pauzes

Op onze school werken we met een continurooster. Op alle schooldagen starten de lessen om 8.30 uur.

Op maandag, dinsdag en donderdag zijn de kinderen dan 's middags om 14.30 uur vrij.

Uw kind luncht op school en haalt daarna een frisse neus.  

Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag zijn de kinderen om 12.30 uur vrij.

Praktische zaken:

  •  Alle kinderen blijven tussen de middag over bij hun eigen groepsleerkracht in hun eigen lokaal.
  • De kinderen komen in de ochtend naar school met een tussendoortje voor in de ochtend en een lunchpakket voor in de middag. Drinken (geen koolzuurhoudende drankjes) mogen ze meenemen in een goed afsluitbare beker.
  • Wij geven de voorkeur aan een gezonde lunch.
  • Ouders kunnen gekoelde pakjes halfvolle melk of Optimel bestellen via de schoolmelkregeling. Deze gezonde drankjes worden vers geleverd en koel bewaard. Andere drankjes kunnen we helaas niet gekoeld bewaren. Drank meegeven in kleine koeltasjes is natuurlijk wel mogelijk.
  • Wat niet opgegeten wordt, gaat terug in de lunchtrommel. De lunchtrommel en drinkbeker gaan aan het einde van de dag mee naar huis.
  • Na het lunchen hebben de kinderen speelpauze. Als het weer het toelaat is dat buiten. Bij slecht weer is het binnen. De leerkrachten houden toezicht, ondersteund door een pedagogisch medewerker van Kinderopvang de Grabbelton.

Overblijfouders voor groep 1 en 2

De leerkracht luncht samen met de kinderen. Voor groep 1 en 2 zijn we op zoek naar ouders die tijdens de lunchpauze willen helpen in de groep van hun kind. Deze ouders helpen kinderen bij het losdraaien van deksels en bij het schoonmaken na kleine ongelukjes. Als we een flink aantal ouders hebben, maken we een schema waarbij de ouders per tourbeurt ingeschakeld worden. U kunt zich hiervoor opgeven bij de leerkracht van uw kind.

Pauzemomenten

Elke ochtend hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 een pauze van 15 minuten. Voor de kleuters zijn de pauzemomenten verspreid over de dag. Na de lunch op maandag, dinsdag en donderdag is er een rust- en speelmoment van 15 minuten.