Lid worden van de oudervereniging?

Leuk dat je interesse hebt om aan te sluiten bij de oudervereniging (OV)!

 

Hieronder willen we je informeren over wat voor taken de OV precies doet en wat je kan verwachten als lid.

Wat doet de OV?

Samen met school organiseren de leden van de OV allerlei leuke en sportieve activiteiten voor de kinderen. Zo zijn er werkgroepen voor sinterklaas, kerst, Pasen, carnaval, koningsspelen, de avondvierdaagse, sportdagen en acties voor goede doelen. Het plezier van onze kinderen staat voorop en met onze enthousiaste groep ouders maken we er elke keer weer een feestje van.

 

Daarnaast zorgt de OV voor attenties voor het hele team van de school bij bijzondere persoonlijke gebeurtenissen. Er is een nauwe samenwerking met school over allerlei vraagstukken en de OV adviseert wanneer nodig ook de medezeggenschapsraad. Verder beheert en int de OV  de ouderbijdrage en nodigen we jaarlijks in oktober alle ouders uit voor de jaarvergadering.

Wat kun je verwachten?

We vergaderen als oudervereniging zes keer per jaar op school in de avonduren. Tijdens zo’n vergadering houden we elkaar op de hoogte van de organisatie van activiteiten, evalueren we de activiteiten die hebben plaatsgevonden en bespreken we actuele kwesties die op school spelen. Tijdens zo’n vergadering is ook een teamlid van school aanwezig, zodat alles onderling goed wordt afgestemd.

 

Er zijn verschillende werkgroepen waaraan je kunt deelnemen. Als werkgroeplid help en denk je mee met het organiseren van een bepaalde schoolactiviteit, bijvoorbeeld de Carnavalsochtend of Koningsspelen. Een werkgroep komt een aantal keer samen voor overleg en verdeling van de taken. Dit begint ongeveer twee maanden voordat de activiteit plaatsvindt. Daarnaast help je natuurlijk ook mee op de dag zelf.

 

Elk jaar kijken we samen hoe de werkgroepen worden ingedeeld. Om alle werkgroepen gevuld te krijgen en de hoeveelheid werk goed te kunnen verdelen neem je deel aan één of meerdere werkgroepen. Daarnaast proberen we om een klein verloop van leden te houden en blijven de meeste leden dan ook jarenlang actief.

 

Lijkt het je leuk om ook een steentje bij te dragen aan een onvergetelijke schooltijd voor onze kinderen? Meld je dan hier aan. Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons bereiken op ov.stjozef AT eenbes DOT nl.

 

Hartelijke groet en wellicht tot binnenkort!

 

Leden van de Oudervereniging