Maikel Krikke

Leerkracht groep 8a

maikel.krikke AT eenbes DOT nl

Na 18 jaar werkzaam geweest te zijn op één en dezelfde school, heb ik vorig schooljaar bewust de overstap gemaakt naar een andere school. De St. Jozefschool kende ik al als collega-school en ik hoefde dan ook niet lang na te denken om te solliciteren op de beschikbare functie als groep 8 leerkracht.

Jarenlange ervaring in deze groep leert me dat de leeftijd tussen 10 en 13 heel bijzonder is. Aan de ene kant zijn het al heel grote jongens en meisjes die al heel veel kennen en kunnen. Aan de andere kant hebben ze nog veel te leren. Door vooral in gesprek te gaan met ze over het leerproces maar ook over het ontwikkelen als persoontje, probeer ik de leerlingen van groep 8 voor te bereiden op het voortgezet onderwijs (en wat daarna komt). Hier ligt voor mij vooral de uitdaging.

Met mijn achtergrond als begeleider van kinderen met leerproblemen probeer ik tevens de kinderen te helpen in het zien van hun talenten en vooral te kijken naar wat ze wèl kunnen. Van hieruit proberen we samen steeds een beetje verder te komen. Iedere dag een beetje slimmer.