Lesley Taal

lesley.vandekerkhof AT eenbes DOT nl

Hallo, ik ben Lesley Taal van de Kerkhof.

Vroeger wist ik al dat ik graag leerkracht in het basisonderwijs wilde worden. In 2005 ben ik geslaagd voor de Pabo en sindsdien werk ik met veel plezier voor Eenbes basisonderwijs.

Ik werkte hiervoor op een klein dorpsschooltje en was toe aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging denk ik gevonden te hebben op deze school. Het werken met Prettig omgaan met elkaar/sociaal sterke groep sprak me enorm aan omdat het voor mij het allerbelangrijkst is, hoe een kind in zijn/haar vel zit.

Tijdens de sociokring en met behulp van een OK thermometer houden we het welzijn van de kinderen goed in de gaten. Als een kind lekker in zijn/haar vel zit, zal leren (een stuk) gemakkelijker zijn!

Ook het coöperatieve werken en begeleiden van hoogbegaafde leerlingen vind ik interessant.

Ik heb ontzettend veel zin om hier op school aan de slag te gaan!

Dit schooljaar werk ik in groep 4B, op dinsdag, woensdag en donderdag.

In groep 4 wordt er veel van de kinderen gevraagd: veel nieuwe lesstof (onder andere: taal, rekenen en spelling) en bijvoorbeeld het schrijven in schriftjes. Ik zal mijn uiterste best doen om de kinderen hier zo goed mogelijk in te begeleiden en mee te helpen!