Femke de Ron

Leerkracht groep 6a

femke.deron AT eenbes DOT nl

Ik ben Femke de Ron  en ik werk sinds 2007 op de St. Jozefschool. Door de leuke kinderen en prettige collega’s voel ik me op deze school heel goed op mijn plek. Ik ben voornamelijk werkzaam geweest in de groep 5  en 6 en dit schooljaar sta ik voor groep 6a.

Na de PABO heb ik een opleiding tot remedial teacher gevolgd. Dat is heel fijn als extra achtergrondkennis, maar ik sta toch het liefste gewoon voor de groep.

Ik vind het heel fijn om te zien wat de kinderen bezig houdt, om hier met de kinderen over te praten en de kinderen verder te helpen op allerlei gebieden. Ook is het heerlijk om de kinderen zelf bezig te zien, ik zie vaak dat kinderen heel veel kunnen en dit ook prima aan elkaar kunnen leren, wanneer ik ze laat samenwerken.

Als ik voor de groep sta, ervaar ik hoe verschillend alle kinderen zijn en ik vind het een leuke uitdaging om op een goede manier met al die verschillen om te gaan, zodat alle kinderen zich betrokken en gewaardeerd voelen.