Bernie Kooistra

bernie.kooistra AT eenbes DOT nl

Op 1 april 2012 werd ik directeur op de Jozef. Ik merkte al snel dat iedereen – een stagiair, een nieuwe collega – welkom is en wordt opgenomen. Dat is echt een pluspunt van onze school. Kinderen kennen mij, ik ken de kinderen, ik ken hun ouders, en ik ken vooral de leerkrachten die ik zo goed mogelijk stimuleer en faciliteer bij hun werk.

Eenbes Basisonderwijs is een prettige organisatie om voor te werken. Op onze school zitten veel meer- en hoogbegaafde kinderen. Dat thema heeft altijd mijn aandacht gehad.

Wat ik kinderen wil meegeven is dit: je bent goed zoals je bent. En als je echt iets wilt, kun je het bereiken. Van origine kom ik uit het Montessorionderwijs; het principe ‘help mij het zelf te doen’ spreekt me nog steeds erg aan. Als team willen wij kinderen de ruimte geven om dingen zelf te ontdekken. Natuurlijk leid en begeleid ik het team, maar uiteindelijk kom ik voor de kinderen. Met alles wat ik doe, wil ik bereiken dat zíj er beter van worden.